Wat is Bioactieve keramiek ? Waarom bestaan er twee versies ?

Bioactieve keramiek draagt in hoge mate bij aan de verduurzaming van gebouwen. Bioactieve keramiek baseert zich volledig op Hydrotect® technologie en ontleent haar effectieve werking aan de uitvinding van de Japanse Professoren Akira Fujishima & Kenichi Honda: het innovatieve en actieve patent van het Japanse Toto Inc.

Toto is de marktleider in Azië op het gebied van keramische tegels & sanitair. Het Toto concern kenmerkt zich door een hoge mate van innovatie en kwalitatief hoogstaande en ecologisch verantwoorde producten.

Het Hydrotect® patent baseert zich op natuurlijke delfstoffen , zoals TiO₂ en platina, die als rutiel kristal reageren op water en natuurlijk licht. Organische stoffen worden bij de reactie afgebroken en een lucht verbeterend effect wordt gecreëerd. Simpel gezegd zorgt de foto katalytische reactie voor een hoge mate van zelfreiniging van het keramische product in een buiten omgeving, waarbij luchtverbetering mooi is meegenomen.

Dit patent wordt inmiddels door wereldmarktleiders, zoals Saint Gobain, Pilkington en Alcoa toegepast op hun producten. Wij vermarkten Biotect Ti+® als zelfreinigend keramisch product voor afwerking van de gebouwschil. Onderhoudsbesparingen tot c.a. 80% zijn intussen gerealiseerd. Een gebouw blijft haar bedoelde uitstraling en waarde behouden. Biotect Ti+® is geen (nano)coating doch wordt als/met glazuur in de productie van de tegel gebakken.

Meer informatie over BIOTECT Ti® vind u in de brochure Afwerking Gebouwschil.

Bioactieve keramiek in een binnen (indoor) toepassing.

Bij het ontbreken van natuurlijk (dag)licht zal Biotect Ti+® in een gebouw geen of weinig effect hebben. Intensieve research van de Biomedische faculteit van Modena & Reggio Emilia wees uit dat indien natuurlijke delfstoffen , zoals zilver en ertsen van edele metalen als componenten aan het edele mengsel van o.a. Titanium dioxide (TiO₂ ) en platina wordt toegevoegd een zeer positieve reactie aan de oppervlakte van het keramische product ontstaat en zelfs bij volledige duisternis. Doordat het complex van de componenten een temperatuur van 1300Cº eenvoudig weerstaat, kan het bij de productie zelfs in het volledige biscuit van de tegel worden verwerkt en gebakken.

Biotect AB+ -de bacteriedodende keramiek- was geboren. Het complex van zilver en edele metalen draagt zorg voor een oxide reductie aan het oppervlak en werkt zo als bacteriedodend en luchtverbetrend. Het ontbreken van natuurlijk (dag)licht heft weliswaar de zelfreiniging op, doch het unieke mengsel van natuurlijke delfstoffen bemoeilijkt hechting van vuil. Schimmel en talg wordt zelfs afgebroken. Biotect AB+ faciliteert de eenvoudige schoonmaak. Biotect AB+® is geen (nano)coating doch wordt als/met glazuur of zelfs in het biscuit tijdens de productie van de tegel gebakken. Biotect AB+ draagt in hoge mate bij tot betere hygiëne en volksgezondheid.

Meer informatie over BIOTECT AB+® vind u in de brochure BIOTECT AB+®.